Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda binadan emin bir şekilde tahliye olanakı sağlayıcı, kanunlarla ıztırari hale getirilmiş ve beniâdem yaşamını yapı taşı meydan, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı alelumum 60 an, B klası bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve peklik derunin tercih edilir.

üste, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın emniyetli olarak kapanmasını esenlar.

Bu nedenle daha etkili bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında vikaye esenlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

1 mm yahut elan sözın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına için çok daha yararlı ürün kalitesi demektir. Bu da fevkda belirttiğimiz üzere hediyeı vasıtasız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapısının pahaı da 4000 TL den sarrafiyelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın baplarının kalitesi muayyen sertifikasyon kurumları aracılığıyla yapılan testler ve anlatım ile belirlenir.

Gücvenliğiniz kucakin yangın bapsı kesinlikle olmalıdır. Yeni yapım projelerinde mecburi olan sistemler kadim apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir muhatara anında kolaylıkla ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak bünyeda olmalıdır.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleşen bu tür bapların en mehabetli kazanımı duman sızdırmaması ve sınırlı derecede Yangın çıkış kapısı istanbul ısıevet denli dayanabilmesidir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da belli başlı özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu dâhilğimizde yangın bapsı Adana münasebetiniz sinein bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlı kriterler göz önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sağlıklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Binalarda kullanılan yangın merdivenleri faik tehlikee dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında katiyetle kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.

Report this wiki page